Cina de Pasti: afla de ce friptura de curcan de tara este mai buna decat cea de miel!

curcan de tara

Pastele se apropie rapid si probabil esti deja in cautarea celor mai bune retete pentru a pregati un festin pentru familia si prietenii tai. Anul acesta poti sari peste traditia fripturii de miel alegand sa gatesti un curcan de tara delicios.

Continua sa citesti si afla de ce ar trebui sa alegi un curcan crescut in aer liber pentru masa de Pasti din acest an!

De ce curcan de tara si nu altceva?

Alegerea unui curcan crescut in aer liber poate avea numeroase beneficii pentru sanatatea familiei tale si este, de asemenea, o modalitate excelenta de a sprijini fermierii locali si de a promova agricultura locala durabila.

Asadar, ce face ca un curcan de tara sa fie atat de special?

Ei bine, in comparatie cu pasarile crescute industrial, acestia sunt crescuti in ferme ce le ofera acces la curti exterioare, li se permite sa se plimbe si sa alerge, sa respire aer proaspat si sa se bucure de soare.

Hrana lor este bazata doar pe cereale, cum sunt porumbul, graul si ovazul. De asemenea, aceste pasari nu cunosc gustul hranei furajere imbogatite cu faina de oase, care sare scopul de a le ingrasa, si nici nu sunt folositi hormoni de crestere pentru a le face sa ajunga la maturitate prematur.

Spre deosebire de pasarile crescute industrial, ce sunt sacrificate la nici 100 de zile de viata, curcanul de tara traieste minim 150 de zile, el ajungand la maturitate intr-un mod natural si sanatos.

Daca vrei sa servesti la masa de Pasti o friptura de curcan de tara la cuptor, atunci urmatoarea reteta iti va fi de ajutor. Continua sa citesti si descopera reteta!

Ai nevoie de:

  • ½ curcan de tara (aproximativ 6 kg de carne)
  • 1 cap de usturoi, curatat si tocat marunt
  • 2 linguri de rozmarin proaspat, tocat
  • 2 linguri de cimbru proaspat, tocat
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurtia de piper negru
  • ½ cana de unei de masline (aproximativ 160 ml de ulei)

Pasii necesari pentru a pregati cea mai buna friptura de curcan de tara la cuptor

Incepe prin a curata carnea de pasare. Apoi amesteca usturoiul tocat, rozmarinul si cimbrul tocat, sarea, piperul si uleiul de masline pentru a face o marinada pentru carne.

Freaca marinada pe toata carnea, asigurandu-te ca ajunge si pe sub piele, in special in zona pieptului. Lasa-l la frigider peste noapte pentru ca a fragezi carnea si a pentru a trage toata aroma din mirodenii.

Scoate crucanul si lasa-l la temperatura camerei timp de o ora, apoi, in cuptorul preincalzit la 200°C, pune-l la copt aproximative 3 ore sau pana pielea devine aurie.

Cat friptura se gatesti ai timp sa pregatesti garnituri precum legume blansate sau piure de cartofi dulci, dar si un sos delicios, cum este cel de merisoare .

Anul acesta alege carne proaspata de la o ferma locala. Nu numai ca vei face o alegere mai sanatoasa pentru familia ta, dar cu siguranta daca faci aceasta friptura de curcan va fi apreciata de toata lumea.

Cauti carne proaspata de curcan de tara de vanzare? La Ograda Verde gasesti o gama variata de produse de la ferma, naturale si proaspete. Asadar, nu ezita! Rezerva-ti de acum curcanul crescut in aer liber pentru cina de Pasti. Papilele tale gustative (si corpul tau) iti vor multimi!

You may also like...