Tipuri de semnalizatoare rutiere, rolul acestora si ce caracteristici trebuie sa aiba

semnalizatoare rutiere

Lucrarile de dezvoltare a infrastructurii stradale sunt o necesitate atat in mediul rural, cat mai ales in mediul urban. Problemele care apar pe suprafata asfaltului sau la nivelul trotuarelor trebuie sa fie remediate in cel mai scurt timp, iar in acest sens companiile specializate in lucrari de constructie si amenajare stradala sunt mereu active. Daca esti in situatia de a controla activitatea unei echipe de lucratori, este necesar sa stii ca trebuie sa iei mereu masuri de protectie a angajatilor.

Cu ajutorul unor semnalizatoare rutiere, este protejata in mod eficient siguranta acestora pe parcursul orelor de lucru. In plus, semnalizatoarele ajuta si la protejarea celorlalti participanti la trafic. Exista mai multe tipuri de astfel de accesorii, fiecare avand roluri si caracteristici specifice. Afla din acest articol ce tipuri de semnalizatoare rutiere sunt pe piata, ce rol are fiecare si care sunt caracteristicile functionale definitorii ale acestora!

Semnalizatoare rutiere – tipuri si caracteristici

Bariera modulara este un semnalizator produs din polietilena, un material plastic cu deosebita rezistenta la umezeala si la actiunea razelor ultraviolete. Exista bariere sub forma de panou si gard, care pot fi conectate intre ele cu piese speciale de legatura. Aceste semnalizatoare sunt de culoare alba sau rosie si dispun si de benzi reflectorizante, pentru a putea fi observate de la distante mari de catre participantii la trafic.

Indicatoare ale lucrarilor, adica elemente pliabile cu suprafata plana, pe care se indica participantilor la trafic ce fel de lucrari sunt desfasurate, dar si ce masuri trebuie sa ia acestia pentru a se adapta cu bine la conditiile de drum. Aceste indicatoare sunt produse din materiale plastice, sunt usor de instalat si sunt colorate cu rosu, galben, negru si alb, combinatii cromatice care le garanteaza vizibilitate optima.

Balize rutiere sau balize directionale, care pot fi de dimensiuni mari (100 x 25 cm sau 80 x 20 cm ) sau in variante mini (30 x 13 cm). Acestea indica existenta unor lucrari de amploare redusa si sunt produse tot din material plastic, cu deosebita flexibilitate. Flexibilitatea materialului este esentiala in cazul oricaror semnalizatoare rutiere, pentru ca acestea sa nu provoace daune, in caz de impact.

Conurile semnalizatoare sunt indicatoare care au forma conica si care se pot conecta intre ele cu ajutorul unor inele si lanturi din material plastic. Acestea sunt foarte utile pentru a imprejmui zonele in care se desfasoara lucrari si se folosesc si pe trotuare. Sunt usoare, pot avea o inaltime de pana la 76 cm si sunt colorate in combiatie de portocaliu si alb, avand si caracter reflectorizant. 

In afara acestor semnalizatoare rutiere, pot fi utilizate si benzi de delimitare din material plastic sau lampi de semnalizare dotate cu baterie. In magazinul online Vesta poti gasi toate semnalizatoarele rutiere de care ai putea avea nevoie in cadrul activitatii tale. 

Acestea sunt produse din materiale plastice de calitate, care le confera rezistenta si vizibilitate optima. Semnalizatoarele sunt disponibile la preturi foarte avantajoase si pot fi comandate online. Alege sa investesti in solutii care sa garanteze siguranta lucratorilor si participantilor la trafic, si care sa poata fi deplasate, depozitate si montate cu usurinta!

You may also like...