Află de ce parchetul triplustratificat este perfect pentru pardoseala casei tale

Momentul amenajării locuinței este foarte important, întrucât trebuie să fii foarte atent la elementele pe care le selectezi pentru design, precum și la modul în care sunt instalate. Dacă deja ai în minte o anumită estetică a casei tale, podeaua este o suprafață pe care nu trebuie să o neglijezi. Iată o soluție: parchetul triplustratificat. În cazul în care îți dorești ca podeaua ta să aibă aspectul lemnului natural, acest tip de parchet se va potrivi de minune în locuința ta.

Avantajele asigurate de plăcile de lemn triplustratificat

Parchetul triplustratificat are la bază procedeul prin care se realizează suprapunerea mai multor straturi de lemn, în așa fel încât să se ajungă la varianta cu trei rânduri. Întocmai datorită acestui proces de fabricație, parchetul cu trei straturi a ajuns să fie foarte popular.

Acest tip de parchet se remarcă prin versatilitate, fiind foarte ușor de asortat cu o paleta largă de culori, dar și cu designuri interioare dintre cele mai diverse. Mai mult decât atât, odată instalat, va asigura un aspect de lemn natural podelei tale și implicit, un aer de eleganță și rafinament.

În plus, plăcile din acest tip de parchet s-au dovedit a fi foarte bune la izolarea termică și fonică, fiind, în același timp, perfect compatibile și cu instalația pentru încălzire prin pardoseală.

Nu în ultimul rând, optând pentru acest parchet, nu vei avea motive de îngrijorare în ceea ce privește întreținerea. Sortimentele de lemn utilizate în compoziția acestuia, respectiv lemnul de esență tare, dar și cel moale, garantează o întreținere ușoară și rapidă, precum și durabilitate.

Montarea și instalarea parchetului triplustratificat

Dacă ai deja în minte un plan al noului tău proiect de amenajări, este recomandat să te pregătești cu toate materialele necesare. Intră pe valprestparchet.ro și găsește aici parchet din lemn triplustratificat de diferite culori din care să alegi, astfel încât să se îmbine cromaticii din încăpere.

După ce ai selectat plăcile care se potrivesc, este recomandat să le fie asigurate toate condițiile necesare aclimatizării: să fie lăsate în ambalajul original, timp de cel puțin 7 zile, unele lângă celelalte, astfel realizându-se o ventilație corectă. De asemenea, pentru a se realiza acomodarea corespunzătoare a plăcilor, încăperea trebuie să aibă cel puțin 18°C, iar umiditatea să fie situată între 40% și 60%.

Odată ce ai început montajul, nu uita să iei în calcul măsurătorile și rosturile de dilatație, dar și eventualele neregularități ale plăcilor. Mai mult, este recomandat să începi aplicarea plăcilor din dreptul peretelui, pentru a se asigura o poziție cât se poate de dreaptă, adaptată perfect. Ulterior, te poți ocupa de adăugarea și îmbinarea plăcilor, una câte una. În cazul în care parchetul are plăci prea lungi, le poți prelucra pentru a ajunge la dimensiunea potrivită. Acest lucru este valabil mai ales în cazul ultimelor plăci așezate în rând.

În final, te poți ocupa de montajul plintelor. Aceste elemente sunt special concepute pentru a masca eficient distanța de dilatare și pentru a evidenția aspectul deosebit al încăperii unde ai lucrat.

Amenajarea sau reamenajarea locuinței este simplă, când ai toate ustensilele necesare la îndemână și dacă respecți pașii marcați pe ambalajele articolelor pe care le achiziționezi. Pas cu pas, montând fiecare placă de parchet pe rând, vei remarca faptul că încăperea își schimbă aspectul în ceea ce ai visat.

 Sursa foto: unsplash.com

You may also like...