Sugestii despre cum îți poți decora casa de Crăciun!

Nicio altă sărbătoare nu aduce în sufletul nostru mai multă bucurie și emoție așa cum o face Crăciunul! Copii, tineri și bătrâni deopotrivă se lasă prinși de frenezia acestor momente, când casa se îmbracă în haine strălucitoare. Decorarea casei este unul dintre clipele speciale, pe care toată lumea le așteaptă, și de aceea am decis să îți oferim și unele sugestii în acest sens, pentru ca efectul obținut să fie de-a dreptul spectaculos.

Intrarea în casă și holul

Pentru ca oaspeții care îți trec pragul casei să simtă atmosfera de sărbătoare, încă de la intrare trebuie să se simtă acest lucru. O decorațiune pentru ușă, o ghirlandă mai mare sau mai mică, crenguțe de brad sunt sugestii clasice, dar mereu potrivite cu această perioadă. Rămâne ca tu să alegi cele care îți plac și se potrivesc de minune și cu restul decorațiunilor din celelalte camere.

Living

Este locul unde are loc masa de Crăciun și unde, de regulă, este amplasat și bradul de Crăciun. Facem o mică paranteză și îți propunem ca în acest an să optezi pentru a alege din mai mulți brazi artificiali de Crăciun. Vei împiedica defrișarea în exces a pădurilor și, în plus, vei găsi și dimensiunile și culorile dorite de tine. Reușești să oferi un aer și mai festiv dacă alături de brad sau prin apropiere folosești o sanie de lemn decorativă, sau eventual scena nașterii Domnului. Și dacă tot am amintit de brazii artificiali, avem și locul unde îi găsești pe cei mai buni, gata să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi: BraziCraciun.net!

Masa

Crăciunul este momentul în care, în jurul mesei, se adună toți cei dragi, prieteni și rude. Gospodinele casei se întrec în a prepara cele mai apetisante mâncăruri, se servesc cele mai bune prăjituri și se râde mult și se spun povești pline de haz. Prin urmare, trebuie să te preocupi însă și de decorarea festivă a mesei, iar acele mici artificii de efect te pot ajuta în acest sens. O crenguță de brad legată cu o panglică în culori specifice Crăciunului poate fi așezată pe servețul fiecărui invitat. Și nu, nu opta pentru acele șervețele cu motive festive, ci optează mai bine pentru cele simple, pentru a pune în valoare decorațiunile folosite.

Dormitor

Este locul destinat odihnei și relaxării, dar asta nu înseamnă că nu îi poți oferi un aer festiv. Așternuturi de pat în culori alb și roșu, un mic brad împodobit așezat pe colțul mesei de toaletă sau chiar un mic om de zăpadă cumpărat de-a gata dintr-un magazin de decorațiuni aduc un plus de veselie camerei.

Baia

Câțiva fulgi de zăpadă desenați într-un colt al oglinzii cu un marker alb sau argintiu te vor face să zâmbești, la fel și acel mic glob de pe crenguța verde, agățat în colțul opus al aceleiași oglinzi. Cine a spus că baia trebuie lăsată la o parte de Crăciun!

Bucătărie

Aici este locul unde magia prinde viață. Totuși, nu exagera aici cu decorațiunile, pentru că ai nevoie de spațiu pentru a face toate pregătirile pentru masa de Crăciun! Eventual o ghirlandă luminoasă va completa frumos totul, iar șervete de cârpă sau fețe de masă cu motive specifice Sărbătorilor de Iarnă vor fi un detaliu în plus!

Balcon

Este acel spațiu unde poți să te joci așa cum vrei, să lași copilul din tine să iasă la suprafață. Ghirlande luminoase, multe decorațiuni pe geamuri, instalații care sclipesc și îți atrag ochii… Sunt atât de multe ideile pe care le poți transforma acum în realitate, încât spațiul disponibil este mult prea mic pentru a le enumera pe toate. Cert este că sigur vei reuși să obții un efect spectaculos!

You may also like...