Gel gingival cu propolis: solutia naturala pentru sanatatea gingiilor

gel gingival

Afectiunile gingivale sunt o problema comuna cu care se confrunta milioane de oameni din intreaga lume. In general, bolile asociate gingiilor sunt provocate de acumularea de bacterii in gura, ceea ce duce la inflamatii si sangerari.

Ramase netratate, acestea pot provoca in timp boli precum retractia gingivala si parodontoza (care poate duce la pierderea dintilor).

Pentru a combate simptomele asociate problemelor gingiilor, exista mai multe tipuri de tratamente, printre care si geluri, creme si spray-uri.

Propolisul este unul dintre ingredientele naturale produs de catre albine, ce a fost folosit de secole pentru proprietatile sale antibacteriene, antivirale si antiinflamatorii, pe care il poti gasi intr-un gel gingival. Continua sa citesti si afla mai multe despre beneficiile pe care propolisul le are in tratarea problemelor gingivale si mentinerea sanatatii bucale!

Proprietati antibacteriene

Propolisul inhiba dezvoltarea si inmultirea bacteriilor care cauzeaza boli ale gingiilor, fiind cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene puternice.

Folosirea unui gel gingival cu propolis s-a dovedit eficienta si impotriva bacteriilor care provoaca respiratia urat mirositoare, o alta problema comuna a persoanelor ce au probleme cu gingiile.

Proprietati antiinflamatorii

Inflamatia apare frecvent in cazul infectiilor bacteriene bucale si este caracterizata de:

  • Durere
  • Roseata
  • Disconfort
  • Respiratie urat mirositoare
  • Dificultate la mestecat
  • Sensibilitatea dintilor
  • Sangerari

Inflamatia gingiilor poate fi punctul de plecare si pentru alte probleme de sanatate, ce pot duce la scaderea calitatii vietii. Aplicarea unui gel gingival cu propolis te poate ajuta sa scapi de toate simptome si de posibilitatea de aparitie a complicatiilor datorita efectului antiinflamator pe care il are.

Proprietati antioxidante

Propolisul este bogat in antioxidanti ce tin sub control radicalii liberi (celule instabile care pot provoca deteriorarea celulelor sanatoase), ce pot deteriora tesuturile, avand ca si efect inflamatiile si unele boli ale gingiilor.

Antioxidantii din propolis pot ajuta la protejarea celulelor prin neutralizarea radicalilor liberi inainte ca acestia sa poata provoca rau.

Proprietati de vindecare

Probleme cu gingiile, cum este inflamatia, duc de foarte multe ori la aparitia de rani si fisuri dureroase, ce afecteaza masticatia si scad considerabil calitatea vietii.

Un gel gingival cu propolis creste productia de colagen in zona in care este aplicat (colagenul este o proteina esentiala in vindecarea tesuturilor), ceea grabeste vindecarea gingiilor deteriorate si are un rol important in prevenirea progresului bolii.

Sustine sanatatea sistemului imunitar

Sistemul imunitar joaca un rol vital in apararea organismului impotriva bacteriilor si a virusilor. Propolisul este un sustinator al sanatatii sistemului imunitar, deoarece stimuleaza productia de celule albe din sange, ce sunt esentiale pentru combaterea infectiilor, asa cum sunt cele gingivale.

Asadar, sa recapitulam. Propolisul este un ingredient natural ce are o multime de proprietati benefice pentru sanatate in general. Intr-un gel pentru gingii, impreuna cu alte ingrediente active, propolisul reprezinta un remediu valoros pentru problemele gingivale.

Cu toate acestea, este important de retinut ca nu va putea inlocui o igiena dentara si bucala corecta, chiar daca sustine reducerea inmultii bacteriene si amelioreaza simptomele asociate bolilor gingiilor.

Daca ai probleme cu gingiile, cum ar fi inflamatie, durere sau sensibilitate, sustine vindecarea acestora cu ajutorul unui gel gingival, deoarece este o modalitate naturala, prectica si eficienta.

Cu putin efort si cu ajutorul unui gel, cum este cel de la TIS Farmaceutic, iti poti mentine gingiile sanatoase si puternice. Incearca-l si tu acum!

You may also like...