Duelul Viorilor revine la Ploiesti

Turneul DUELUL VIORILOR revine la Ploiești în 2021, cu ediția a zecea, marți, 5 octombrie, de la ora 19.00. Pe scenă vor urca Liviu Prunaru – concertmaestrul orchestrei Concertgebouw Amsterdam, care cântă pe vioara Stradivarius Pachoud și Gabriel Croitoru – solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, Filarmonicilor din Cluj-Napoca și Ploiești, care cântă pe vioara Guarneri del Gesu Catedrala (pusă la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu”, în al cărui patrimoniu se află), acompaniați de pianistul Horia Mihail.

Longevitatea întâlnirilor duelistice purtând semnătura Liviu Prunaru – vioara Stradivarius, Gabriel Croitoru – vioara Guarneri del Gesu, Horia Mihail – pian, începute în 2011, depăşeşte aşteptările multora. Atunci, cei doi muzicieni au acceptat provocarea de a juca povestea unui conflict imaginar pentru supremație a familiilor celor doi mari lutieri italieni : Stradivarius și Guarneri reîntâlnindu-se an de an, cu excepția anului 2020.

Privind înapoi la cele zece ediţii, ne reamintim că Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru reprezintă o generație de forță a artei violonistice românești aflată acum în deplină maturitate, că sunt doi muzicieni care au demonstrat în acești ani că știu să depășească orgoliile unicității personalității artistice, ducând acest proiect din cele mai mici orașe ale țării în care ne aflăm, până la Carnegie Hall din New York și demonstrând astfel că muzica și arta pot face ca în mod potențial aceste limite să nu mai existe. Viaţa lor concertistică merge mai departe, la fel cea pedagogică, de-a lungul unei stagiuni, zilele în care cele două viori rămân să se odihnească în cutiile lor sunt, practic, inexistente.

Pentru concertele anului 2021, au ales un program extrem de atractiv pentru public, Liviu Prunaru etalând sunetul viorii Stradivarius „Pachoud”, iar Gabriel Croitoru punându-l în valoare pe cel al viorii Guarneri del Gesu “Catedrala”, partea rezervată duelului arbitrat, ca de obicei, de pianistul Horia Mihail cuprinzând unele dintre cele mai populare lucrări abordate în ediţiile anterioare.

Concertul se va desfășura cu public iar biletele pentru acces fizic în sală pot fi cumpărate online de aici: https://filarmonicaploiesti.ro/concert/duelul-viorilor-editia-a-x-a-5-octombrie-2021/ sau de la Casa de Bilete a Filarmonicii, str. Anton Pann nr. 5.

Detalii și rezervări la numărul de telefon +40 726 203 744.

ATENȚIE! În contextul cresterii  incindenței cazurilor de SARS-CoV-2, participarea la concertele Filarmonicii „Paul Constantinescu” , se va face în condiții speciale. Astfel, în funcție de momentul sosirii veți fi conduși de către voluntarii responsabili cu plasarea către locurile disponibile. Este obligatorie purtarea măștii de protecție pe toată perioada derulării concertului. Pentru că incidența cumulată la 14 zile depășește 3/1.000, prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV 2 nu mai vechi de 72 de ore, prezentarea rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid  pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore sau scanarea codului QR de pe certificatul verde digital sunt obligatorii. 

You may also like...