De ce sa investesti intr-un sistem de automatizare porti?

Casa ta incepe la poarta iar timpul tau este extrem de pretios. Atunci cand te gandesti daca este sau nu necesar un sistem de automatizare porti, trebuie sa iei in calcul aceste doua aspecte.

Ce ar fi daca ai putea sa economisesti timp si energie inca de la intrarea in propria locuinta si in acelasi timp, sa cresti valoarea locuintei si sa te bucuri de mai mult confort?  Este posibil datorita  portilor automate. Cu o simpla apasare pe buton sau cu o simpla aplicatie pe telefon, poti deschide si inchide poarta fara sa fii nevoit sa cobori din masina. Evident, automatizarea portilor costa si poate fi destul de complexa, insa investitia merita din plin, deoarece aduce o multime de avantaje.

Care sunt avantajele unui sistem de automatizare porti?

Siguranta

Un aspect major al portilor automate este cresterea nivelului de siguranta. Nu numai ca te poti asigura mai usor ca poarta este inchisa corespunzator, dar multe sisteme vin si cu masuri de securitate incorporate. Unii senzori pot detecta obiecte sau persoane in calea portii, oprind sau inversand miscarea acesteia pentru a evita accidente. Acest aspect este util mai ales daca ai copii sau animale de companie.

O casa mai valoroasa

Cand vine vorba de investitii imobiliare, orice detaliu conteaza. O poarta automata nu doar ca iti face viata mai usoara, dar adauga si valoare proprietatii tale. Este un detaliu ce nu va trece neobservat de catre potentialii cumparatori si care reflecta nivelul de confort si modernitate al locuintei.

Economie de timp si energie

Aminteste-ti de toate momentele in care ai fost nevoit sa opresti masina, sa cobori, sa deschizi poarta, sa urci inapoi in masina, sa parchezi si apoi sa inchizi poarta. Acum compara acest proces cu o apasare pe butonul telecomenzii sau o aplicatie de mobil. Economia de timp si efort este substantiala. Tocmai ai castigat cateva minute bune in fiecare zi, pe care le poti folosi altfel. Calculat pe termen lung, timpul economisit este extrem de mult.

Control de la distanta

Tehnologia a evoluat in asa fel incat multe porti automate pot fi controlate chiar si de la distanta. Imagina-ti ca ai uitat sa inchizi poarta si esti deja la birou. Cu ajutorul unei aplicatii mobile, poti rezolva problema instant. Un alt avantaj este ca poti oferi acces persoanelor de incredere, chiar daca nu esti acasa, controland astfel cine intra si iese din proprietate.

Design

Dincolo de functionalitate, portile automate pot fi un real element de design. Gama de modele si materiale este extrem de variata, de la porti din lemn cu un aspect rustic la cele metalice, cu un design modern si minimalist. Ai optiunea de a personaliza poarta astfel incat sa se integreze perfect in peisajul arhitectural al locuintei tale.

Costuri pe termen lung

Un aspect ce nu trebuie ignorat este costul initial. Da, o poarta automata reprezinta o investitie. Insa, gandeste-te la beneficiile pe termen lung: siguranta sporita, confort, economie de timp. Toate acestea se vor traduce intr-un ROI (Return on Investment) pozitiv, facand ca investitia initiala sa fie justificata.

Integrare cu alte sisteme din casa

Multe porti automate pot fi integrate cu alte sisteme smart din casa, cum ar fi iluminatul sau sistemul de securitate. Aceasta conectivitate iti permite sa creezi scenarii automatizate: de exemplu, cand deschizi poarta, luminile din alea se pot aprinde automat.

Portile automate nu sunt doar un capriciu sau un element de lux, ci o investitie inteligenta, care iti aduce numeroase beneficii pe multiple planuri. Daca te incanta ideea unei astfel de dotari, pe site-ul celor de la Eporti poti gasi kit-uri extrem de atractive prin care iti poti automatiza poarta veche sau poti automatiza o poarta complet noua.

You may also like...