Cum să păstrezi hrana uscată pentru câini, pe termen lung

Iată cele mai bune sfaturi

O dietă sănătoasă este lucrul care te va ajuta să îi oferi câinelui tău cea mai bună și cea mai lungă viață. Totusi, inundati de sutele de opțiuni de pe piață, alegerea acestor produse pare o sarcina aproape imposibilă. Dacă te-ai îndreptat către hrana uscata, ai ales corect – majoritatea câinilor preferă mâncarea de acest tip. Poate le place aroma ori poate ai observat ca mancarea uscata ii ajuta să aibă dinți mai curați și gingii mai sănătoase. 

De ce trebuie sa fim atenți la depozitarea mancarii pentru animale?

Ingredientele conținute în hrana câinelui tău sunt vitale pentru sănătatea și bunăstarea acestuia, iar acesta este factorul numărul unu pentru a te asigura că câinele tău trăiește o viață fericită și sănătoasă. Cu toate acestea, mulți posesori de animale de companie ignoră criteriile de depozitare a hranei câinelui lor, iar mâncarea râncedă sau mucegăită poate avea efecte potențial dăunătoare asupra sănătății acestuia.

Cumpara de aici hrana uscata pentru caini, la oferta!

Hrana uscată pentru câini este o soluție foarte convenabilă. Puteți cumpăra pungi mari, la un moment dat, pentru a economisi bani și timp dar și pentru a menține dieta câinelui consistentă. Alimentatia de bună calitate va avea toți nutrienții vitali, vitaminele și mineralele de care are nevoie câinele, astfel încât să fii sigur că micul patruped are parte de o dietă bine echilibrată.

Problema este că, la fel ca alimentele umane și mâncarea uscată pentru câini se descompune în timp –  atunci când este expusă la aer, căldură și umiditate. Mâncarea câinelui tău trebuie păstrată corect pentru a evita ca aceasta să devină râncedă sau mucegăită și să creeze potențiale probleme de sănătate

Iată cum să păstrezi hrana uscată pentru câini, pe termen lung:

1. Păstrează hrana în ambalajul original

Punga în care vine hrana câinelui tău este concepută pentru o depozitare optimă, pe termen lung – este recomandat să păstrați hrana în punga originală. Aceste pungi sunt concepute pentru a împiedica umiditatea și aerul, ceea ce poate ajuta la prevenirea mucegaiului și a gustului ranced. De asemenea, punga conține toate informațiile vitale despre mancare, cum ar fi ingredientele, datele de expirare și conținutul nutrițional, care pot fi utile în cazul în care câinele se îmbolnăvește sau dacă există vreo rechemare a pachetelor. Odată deschis, asigurați-vă că pliați deschiderea în jos și țineți pachetul închis, pentru a-l menține cat mai etanș.

2. Foloseste un recipient etanș

Un recipient etanș vă va păstra alimentele proaspete, fără contaminare și fără umiditate. De asemenea, va păstra alimentele în siguranță față de dăunători precum furnicile sau gărgărițele. Dacă este posibil, vă recomandăm să păstrați alimentele în pungă și apoi într-un recipient,  pentru o prospețime optimă.

3. Curața recipientul

După ce mâncarea este terminată, curățați bine recipientul cu apă cu săpun pentru a evita orice bacterii sau mucegai ascuns, în special în recipientele din plastic. Nu uita să te asiguri că recipientul este complet uscat înainte de a-l umple, deoarece umiditatea garantează apariția mucegaiului.

4. Depozitează-l într-un loc răcoros și uscat

Căldura și umiditatea sunt un amestec ucisas – va invita mucegaiul, de fiecare data. Chiar și hrana uscată pentru câini are o anumită cantitate de umiditate și uleiuri în ea, iar atunci când este combinată cu căldură extremă, mâncarea se poate mucegai rapid. Păstrați alimentele într-un dulap întunecat și răcoros, fără fluctuații de temperatură și umezeală, pentru a le păstra proaspete și fără mucegai.

You may also like...