Ce este analiza de risc la securitatea fizica si cine trebuie sa o efectueze

analiza de risc la securitatea fizica

Daca detii o afacere, cu siguranta iti doresti sa fructifici toate oportunitatile pentru a te pozitiona mai bine pe piata si pentru a-ti spori sansele de profit. Pe langa obiectivele care vizeaza profitul firmei tale, este nevoie sa tii cont si de alte aspecte, in viata de zi cu zi a business-ului pe care il controlezi. Este vorba despre obligatiile de natura legala pe care le ai. In acest sens, trebuie sa cunosti bine ceea ce trebuie sa faci pentrua ramane in legalitate, din orice punct de vedere.

Unele firme trebuie sa efectueze si asa-numita analiza de risc la securitatea fizica. Este vorba doar despre o anumita categorie de afaceri, iar scopul analizei consta in identificarea elementelor care fac obiectul activitatiilor si care ar putea avea nevoie de masuri speciale de protectie. Cu ajutorul informatiilor din acest articol, vei putea sti ce firme sunt obligate la o astfel de analiza, dar si cine te poate ajuta sa efectuezi una, daca ai nevoie de asa ceva.

Analiza de risc la securitatea fizica: ce este si cine o face?

Ceea ce reprezinta analiza de risc la securitatea fizica face mai usor de inteles si lista entitatilor care se obliga sa treaca prin acest proces. Aceasta analiza este un document care trebuie intocmit in mod obligatoriu de catre companiile mentionate in lege. Documentul a devenit obligatoriu la data de 1 iulie 2018, insa el este definit prin legea 333 din 2003. 

Analiza reprezinta un document in care sunt mentionate vulnerabilitatile de securitate pe care le poate prezenta o firma. In acest raport trebuie sa se regaseasca si masurile care trebuie luate pentru protejarea elementelor vulnerabile, inclusiv a personalului. Tot in aceeasi lege, in cadrul articolului 66, se mentioneaza si companiile care se obliga sa efectueze o astfel de analiza. Este vorba despre: 

  • Societatile nationale si companiile nationale
  • Ministerele si alte institutii din cadrul administratiei locale si administratiei publice
  • Regiile autonome
  • Institutele de cercetare si dezvoltare
  • Societatile comerciale de orice fel: SNC, SRL, SA, SCS, SCA
  • Alte organizatii care detin bunuri sau valori, indiferent de forma lor de organizare.

Daca te incadrezi in aceasta lista si trebuie sa efectuezi analiza de risc la securitatea fizica, trebuie sa apelezi la o companie autorizata in vederea realizarii unei astfel de expertize si a implementarii masurilor necesare. Este vorba despre o firma de paza si protectie, care poate identifica rapid toate vulnerabilitatile si poate intocmi documentul in conformitate cu ceea ce este solicitat prin lege. Aceeasi firma poate sa implementeze si masurile de paza, protectie si supraveghere care sunt necesare, in vederea anihilarii tuturor potentialelor riscuri. 

Intra pe site-ul MAOProtect.ro si descopera cum poti lua legatura cu o firma de paza si protectie care ofera si servicii de analiza de risc la securitatea fizica. Alaturi de tine, in calitate de entitate aflata in controlul societatii comerciale, expertii New Mao Protect vor lua toate demersurile pentru finalizarea procesului. Este vorba despre identificarea bunurilor si asigurarea lor, a persoanelor din cadrul firmei, impotriva tuturor riscurilor care ar putea sa le afecteze. Colaboreaza cu profesionisti pentru rezultate cat mai eficiente!

You may also like...